Acne therapie

Heb jij last van acne? Heel vervelend! Heb je al van alles geprobeerd en veel geld uitgegeven zonder blijvend resultaat? Laat je helpen je acne weer onder controle te krijgen. Je kunt er écht iets aan doen. Op een andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent, maar dit keer wél met resultaat!

Informatie

Een onzuivere/acne huid is het meest voorkomende huidprobleem. We spreken hiervan wanneer de poriën zijn verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in omliggende huid, waardoor rode bultjes, puistjes, comedonen en onderhuidse ontstekingen ontstaan. Onzuiverheden kunnen voorkomen op verschillende plekken en kan op diverse manieren behandeld worden. 
 
Om ervoor te zorgen dat we het probleem op de juiste manier aanpakken kun je voor dat je deze behandeling ondergaat het beste een huidconsult boeken. Tijdens het huidconsult wordt in kaart gebracht welke huidproblemen er aanwezig zijn, waar deze vandaan kunnen komen en welke verzorgingsproducten er momenteel gebruikt worden. Ook wordt er een huidscan afgenomen met de Observ 520X Pro, zodat je weet wat zich afspeelt onder jouw huid en krijg je antwoord op alle vragen. Op basis van deze informatie krijg je van mij behandel en productadviezen.

 

Na de huidconsult kun je een vervolg behandeling boeken en is het belangrijk dat er gestart wordt met de juiste producten om de huid terug in balans te brengen. Vervolgens kan de acne behandeling uitgevoerd worden of eventueel al een intensievere behandeling. Belangrijk is dat eerst op juiste wijze de actieve ontstekingen worden aangepakt, daarna kunnen eventuele achtergebleven vlekjes of littekens ter gevolg van acne aangepakt worden.


Om snel het gewenste huidresultaat te kunnen bereiken is er enige inzet qua huidverzorgingsroutine nodig. Ongeveer 80% van de huidverbetering wordt thuis verzorgd d.m.v. de juiste producten en leefstijl. De overige 20% wordt in de salon gedaan d.m.v. intensieve behandelingen.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar 

Schoonheidssalon Marieke Bloem heeft een ANBOS acne specialisatie, bijbehorende AGB-code en heeft een SKINN-registratie. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door je zorgverzekeraar. Wil je weten of jouw acne behandeling vergoed wordt? Check dan zelf jouw polis en kijk ook goed naar de actuele voorwaarden en specificaties (of er een verklaring van de huisarts nodig is bijvoorbeeld). Bij het voldoen aan acne indicaties ontvang je een specifieke factuur die je kunt declareren bij de zorgverzekeraar. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.