Acne therapie

✓ Behandeling wordt altijd aangepast aan de actuele huidconditie.
✓ Behandeling voor de onzuivere/acne huid.
✓ Gericht op het intensief reinigen van de huid en verwijderen van onzuiverheden. 
✓ Ontstekingsremmende en antibacteriële werkstoffen.

Acne therapie

60 minuten | €45,50


Dubbele reiniging, Exfoliant, Skin scrubber, Onzuiverheden verwijderen, Vitamine C, Herstellend masker, Gezichtsverzorging

Informatie

Een onzuivere/acne huid is het meest voorkomende huidprobleem. We spreken hiervan wanneer de poriën zijn verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in omliggende huid, waardoor rode bultjes, puistjes, comedonen en onderhuidse ontstekingen ontstaan. Onzuiverheden kunnen voorkomen op verschillende plekken en kan op diverse manieren behandeld worden.
 
Om ervoor te zorgen dat we het probleem op de juiste manier aanpakken doen we voor de behandeling een intake. Tijdens de intake wordt in kaart gebracht welke huidproblemen er aanwezig zijn, waar deze vandaan kunnen komen en welke verzorgingsproducten er momenteel gebruikt worden. Op basis van deze informatie in combinatie met een huidanalyse ontstaat een (mondeling) advies.
 
Na de intake is het belangrijk dat er gestart wordt met de juiste huidverzorgingsproducten om de huid terug in balans te brengen. Vervolgens kan de acne behandeling uitgevoerd worden of eventueel al een intensievere behandeling zoals de Kruidenpeeling of Fruitzuurpeeling. Belangrijk is dat eerst op juiste wijze de actieve ontstekingen worden aangepakt, daarna kunnen eventuele achtergebleven vlekjes of littekens ter gevolg van acne aangepakt worden met bijvoorbeeld Microneedling.

Om snel het gewenste huidresultaat te kunnen bereiken is er enige inzet qua huidverzorgingsroutine nodig. Ongeveer 80% van de huidverbetering wordt thuis verzorgd d.m.v. de juiste producten en leefstijl. De overige 20% wordt in de salon gedaan d.m.v. intensieve behandelingen.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar 

Schoonheidssalon Marieke Bloem heeft een ANBOS acne specialisatie en bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door je zorgverzekeraar.  

Wil je weten of jouw acne behandeling vergoed wordt? Check dan zelf jouw polis en kijk ook goed naar de actuele voorwaarden en specificaties (of er een verklaring van de huisarts nodig is bijvoorbeeld). Bij het voldoen aan acne indicaties ontvang je een specifieke factuur die je kunt declareren bij de zorgverzekeraar. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.
 
Zowel de standaard acne behandelingen als de Kruidenpeeling, Fruitzuurpeeling en Microneedling littekenbehandeling kunnen eventueel vergoed worden wanneer deze gebruikt worden als behandelmethode bij acne.