Kruidenpeeling

✓ Heeft een sterk ontgiftende werking en geeft je huid een voedingsboost.
✓ Ook zeer geschikt bij donkere huidtypes.
✓ Kan als combinatiebehandeling samen met een fruitzuurpeeling.
✓ De Bio Peeling is het hele jaar door mogelijk, mits de huid consequent met SPF beschermd wordt. 

Informatie

Een kruidenpeeling is een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Dit zet de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen. Het geeft de huid een intensieve voedingsboost, omdat het vol zit met vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een gezonde en stralende huid! Daarnaast heeft de kruidenpeeling een sterk ontgiftende werking. De kruidenpeeling richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. In deze laag ontstaan ook huidproblemen. Met de kruidenpeeling pakken we dus jouw huidprobleem bij de bron aan.

Een eenmalige behandeling met de kruidenpeeling is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven en te ontgiften door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint. Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen pas je de behandeling in kuurverband toe.

Om ervoor te zorgen dat we het probleem op de juiste manier aanpakken kun je voor dat je deze behandeling ondergaat het beste een huidconsult boeken. Tijdens het huidconsult wordt in kaart gebracht welke huidproblemen er aanwezig zijn, waar deze vandaan kunnen komen en welke verzorgingsproducten er momenteel gebruikt worden. Ook wordt er een huidscan afgenomen met de Observ 520X Pro, zodat je weet wat zich afspeelt onder jouw huid en krijg je antwoord op alle vragen. Op basis van deze informatie krijg je van mij behandel-, product-, voeding- en leefstijladviezen.

 

Na de huidconsult kun je een vervolg behandeling boeken en is het belangrijk dat er gestart wordt met de juiste huidverzorgingsproducten om de huid terug in balans te brengen. 

Soorten kruidenpeelings

Herbal peel
Deze groene kruidenpeeling bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze voedingsstoffen zijn makkelijk opneembaar door de huid, waardoor de Herbal Peel een intensieve voeding boost geeft aan de huid. Daarnaast heeft de Herbal Peel een sterk ontgiftende werking. De Herbal Peel wordt voornamelijk ingezet bij indicaties zoals rimpelvorming, verslapping en verstopte poriën.

Pumkin peel
De Pumpkin Peel bevat een verhelderende en verwekende mix van pompoen fruit extract, limoengras en bromelaïne. Deze peeling heeft een sterk enzymatische werking en zit boordevol mineralen, vitamine A en C en een vitamine B complex. De Pumpkin Peel is ideaal voor de behandeling van hyperpigmentatie, een verhoornde huid of een dikke/stugge huid met weinig doorbloeding.

Amino Acid peel
Een mix van plant- en fruit extracten die gezamenlijk alle 20 aminozuren bevatten, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aan kan maken. Aminozuren zijn de bouwstenen van het leven en daarom essentieel voor een gezonde huid welke zichzelf kan herstellen en regenereren. De Amino Acid Peel is ideaal voor de gevoelige huid, bij een huid met puistjes, schilfering en roodheden.

Sterktes
De Kruidenpeeling kunnen we aanpassen qua sterkte d.m.v. activerende gels. Zo kunnen we de verschillende Kruidenpeelings mengen met de sensitive en de normal gel, deze zijn in de basis hetzelfde, het verschil zit hem in het percentage van de verwekende stoffen. Ook kan de Kruidenpeeling gemengd worden met de strong gel, deze is krachtiger, geeft meer verweking en verwijdert meer lagen van de dode huidcellen. De activerende gel bevat onder andere salicylzuur (om de hoornlaag extra te verweken), lactic acid (vochtbinder om uitdroging tijdens de behandeling tegen te gaan), cirtric acid (werkt verhelderend op hyperpigmentatie en is een sterke antioxidant) en tea tree oil.

Resultaten

 • Huid weer in balans brengen.
 • Verminderen van acne of onzuiverheden.
 • Pigmentstoornissen door de zon (hyperpigmentatie) verminderen.
 • Het verfijnen van fijne lijntjes.
 • Het verfijnen van grove poriën.
 • Het verfijnen van de huidstructuur.
 • Intens opfrissen van een doffe, vale huid.

Belangrijke punten

 • Er worden meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd. Daarom dient de zon/zonnebank minimaal 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling aan de zon is het belangrijk om een zonnefactor van SPF 50 aan te brengen.
 • De huid kan tot 48 uur na de behandeling droog en licht trekkerig aanvoelen. Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Ook dan kun je gebruik maken van een olie-serum om de schilfering tegen te gaan.
 • Een kruidenpeeling mag na minimaal 14 dagen herhaald worden.

Contra indicaties

 • Open wondjes.
 • Actinische keratose (ruwe plekjes veroorzaakt door UV-straling).
 • < 14 dagen geleden Botox of filler injectie ondergaan (BioPeel ontgift de Botox).
 • Virale infecties.
 • < 6 weken geleden een diepe chemische peeling, microdermabrasie, IPL of laserbehandeling ondergaan.
 • Allergie voor koriande.
 • Retinoïden (Tretinoïne, Roaccutane, Renova, Retin-A, Avage) gebruik staken 6 weken voor en na de behandeling.