Behandeltraject

Iedere huid is anders en vraagt om een geheel eigen aanpak. Zowel van binnen als buiten. In zes stappen komen we tot een plan en behandeling passend bij jou en je huid. Samen gaan we voor het beste resultaat!

Stap 1: Intake

Wanneer jij de salon voor de eerste keer bezoekt, wordt er gestart met een huidconsult. Voordat wij samen beginnen aan jouw reis naar een stralende en gezonde huid vind ik het belangrijk om elkaar eerst te leren kennen. We bespreken wat jouw wensen zijn en hoe deze gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast leg ik mijn concept, behandeltraject en behandelingen uit.

Stap 2: Huidscan

Ervaar een unieke reis door de huidlagen heen met de Observ 520X Pro. Om een duidelijk beeld te krijgen van de conditie van jouw huid maken wij gebruik van het nieuwste huidapparaat op het gebied van huidscans. Vaak beginnen huidaandoeningen in de diepere lagen van de huid waardoor ze pas later echt zichtbaar worden. Huidproblemen die we onder de huid wel zien, maar (nog) niet zichtbaar zijn op het huidoppervlak, kunnen wij hiermee wellicht voor zijn. De huidscan maakt het mogelijk om preventief te behandelen. Zo is het mogelijk om een beoordeling te maken van: grove poriën, pigmentatie, vochtgehalte, couperose, zonneschade, talgproductie en meer.

Stap 3: Advies

Op basis van de intake en de huidscan ontvang jij een op maat gemaakt en persoonlijk plan speciaal voor jouw huid. Hierin krijg je behandel- en productadvies van mij. Ook geef ik je tips mee voor het verbeteren van je leefstijl en voeding.

Stap 4: Eerste behandeling

Wanneer ik alle informatie heb die ik nodig ben, gaan we beginnen met de eerste behandeling. Voordat ik begin met intensieve huidverbeterende behandelingen, is het belangrijk om jouw huid hier op voor te bereiden. Dit doen we door middel van de Discovery Treatment. Hierdoor kan jouw huid alvast wennen aan hoge actieve werkstoffen en versterken we de conditie van jouw huid.

Stap 5: Vervolg afspraak 

Vervolgafspraken zijn in bijna alle gevallen in kuurverband, dit betekend dat er een series van behandelingen wordt uitgevoerd. Heb jij een huidindicatie die je wilt aanpakken zoals acné, rosacea, hyperpigmentatie of huidveroudering, dan gaan we verder met huidverbeterende behandelingen. Welke behandeling bij jouw huid past, wordt uitgebreid besproken tijdens het huidconsult. Heb jij geen huidindicatie, maar wil je jouw huid goed verzorgen en preventief te werk gaan? Dan zijn bijvoorbeeld de huidbehandelingen aan te raden. Hierbij is de huidscan geen must, maar het is wel aan te raden. Hierdoor kan ik nog beter zien welke producten het beste zijn voor jouw huid.

Stap 6: Behandeling thuis ondersteunen

Om snel het gewenste huidresultaat te kunnen bereiken is er enige inzet qua huidverzorgingsroutine nodig. Jij speelt namelijk zelf een heel belangrijke rol in het resultaat dat kan worden bereikt. Een groot deel van de behandeling gaat namelijk thuis verder, want je bent natuurlijk meer thuis dan bij mij in de salon. Om het maximale uit de behandelingen te halen, is het belangrijk om de geadviseerde producten thuis te gaan gebruiken. Een goede huidverzorging zorgt ervoor dat de resultaten sneller worden bereikt, maar ook behouden worden. 80% van het resultaat wordt thuis behaald met de juiste producten, voeding en leefstijl. De overige 20% door huidverbeterende behandelingen. Een combinatie van beide zorgt voor optimaal resultaat.