Vitamine C

Dat vitamine C belangrijk is in onze voeding is geen verrassing meer. Maar ook in cosmetische producten is het een topper. Vitamine C is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten, die de huid écht verbetert. Wat doet de stof allemaal precies? In deze blog kom je alles te weten over vitamine C.

 

Sommige ingrediënten hebben zo'n positieve invloed op onze huid, dat ze wat extra aandacht verdienen. Vitamine C biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en uv-straling. Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frisse blik en een jonger uitziende huid. Vitamine C is een sterke antioxidant dat helpt om je huid te verbeteren. Het zorgt voor een krachtige huidoppepper.

 

Voordelen van vitamine C voor de huid

 • Krachtige antioxidant
  • Het is een krachtige antioxidant: de huid wordt beschermd tegen irritatie, ontstekingsreacties en vervuiling.
 • Het gaat huidveroudering tegen
  • Het is bewezen dat een hoge dosis krachtige antioxidanten (waaronder vitamine C) helpt om huidveroudering tegen te gaan. Zonder kan je huid geen collageen aanmaken. Collageen is het eiwit dat je huid stevig en elastisch maakt. Ook andere antioxidanten, zoals vitamine E, kunnen effectief zijn tegen huidveroudering.
 • Het pakt onzuiverheden aan
  • Wie last heeft van puistjes, herkent het wel: nadat je puistje verdwenen is blijft er een rood vlekje achter. Ook bij onzuiverheden beschermt vitamine C tegen irritatie, gaat het ontstekingen tegen en helpt het de huid te herstellen, waardoor rode vlekken na een puistje sneller vervagen.
 • Het helpt tegen pigmentvlekken
  • Naast dat het helpt tegen rode vlekjes, heeft vitamine C ook een positieve invloed op pigmentvlekken. Pigmentvlekken ontstaan doordat de huid (over)actief pigment aanmaakt in de zon. Vitamine C zorgt ervoor dat de aanmaak van pigment geremd wordt. Om pigmentvlekken te voorkomen kan een beetje vitamine C helpen, maar daarbij is het wel van belang dat je óók een zonbescherming gebruikt, met minimaal factor 30. Alleen dan kun je preventief te werk gaan tegen pigmentvlekken. Ook verhoogt vitamine C de werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen uv-straling

 

Snelle resultaten

Vitamine C hoeft niet per se in een hoge concentratie worden toegepast om resultaat te boeken. Onderzoek toont aan dat concentraties van 0,6% al antioxiderend zijn en huidveroudering tegengaan. Een product met een lage dosis vitamine C kan de huid zeker herstellen en voeden, indien het product nog meer effectieve ingrediënten bevat.