Bindweefselmassage

We willen zo gezond en vitaal mogelijk oud worden en er stralend uit blijven zien. Daarom besteden we steeds meer aandacht aan onze huid. Daarnaast willen we snel resultaat zien van gezichtsbehandelingen, maar het liefst zonder cosmetische ingrepen. Dat zorgt ervoor dat bindweefselmassage steeds populairder wordt. Maar wat is bindweefselmassage precies en waarom is het zo goed voor je huid?

 

Wat is bindweefselmassage?

Eigenlijk is een bindweefselmassage te vergelijken met fitness. Waar je je lichamelijke conditie verbetert door te sporten, verbeter je de conditie van je huid met een bindweefselmassage. Een bindweefselmassage focust niet zozeer op ontspanning, maar op huidverjonging en versteviging.

Door middel van stevige massagetechnieken (zoals knijpen en rollen) wordt gewerkt op het onderhuidse bindweefsel. Bindweefsel geeft organen, zenuwen en bloedvaten stevigheid en bescherming. Het wordt ook wel de ‘lijm’ van je lijf genoemd. Bindweefsel bevindt zich vrijwel overal in je lichaam tussen je huid en je spieren, behalve op de plekken waar de huid dun is, zoals je oogleden.

 

De voordelen van bindweefselmassage

Met behulp van bindweefselmassage worden afvalstoffen afgevoerd en verklevingen verminderd. Bovendien wordt de doorbloeding gestimuleerd en wordt de aanmaak van collageen en elastine in gang gezet. Het resultaat?

  • Een stevigere huid
  • Lijntjes, rimpels en littekens worden minder zichtbaar
  • Het verbetert de huidstructuur en de elasticiteit
  • Een stralende huid